™ Blogs universitaris: La crisi colpeja els pressupostos de les beques Erasmus de Albeert18, Comunicació Cultural (UdG)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Albeert18, Comunicació Cultural (UdG)

Diversitat cultural a les beques Erasmus

La crisi colpeja els pressupostos de les beques Erasmus

Per Albeert18,

La difícil conjuntura econòmica es manté incansable i, aquesta vegada, ha castigat l'empenta dels estudiants universitaris que volen viatjar i aprendre alhora

El passat mes d'octubre, el ministeri d'Educació espanyol va anunciar les retallades que hauria d'efectuar al programa de mobilitat Erasmus. Lamentable notícia per tots aquells emprenedors que han decidit aprofitar la oportunitat de conèixer món mentre amplien coneixements de la seva branca d'estudis. El govern preveu una restricció d'un 60% respecte aquest 2012, és a dir, 21 milions d'euros menys. Així doncs, el pressupost per l'any 2013 serà d'uns 15 milions d'euros, fet que fa evident la falta de liquiditat per assumir la despesa.

Per més inri, la portaveu de pressupostos de la Comissió Europea va declarar que les ajudes també es veurien afectades aquest any, cosa ha comportat que la majoria de subvencionats hagin hagut d'estrènyer els cinturons i estalviar davant l'imprevisible comunicat. Per tal de cobrir les expectatives econòmiques d'enguany, des del mes d'octubre la UE necessita recaptar 90 milions d'euros, que representa un 30% del total.

Els representants de cada país han expressat la seva sorpresa davant aquest fet i insisteixen en la importància de mantenir el programa Erasmus, ja que representa una molt bona oportunitat per tots els estudiants que vulguin fer un tast enriquidor de la cultura i la vida d'un altra pa (...)

Llegeix més de La crisi colpeja els pressupostos de les beques Erasmus